بر اساس گزارش رسانههای ایران، عماد شاملو، دانشآموز ۹ ساله دبستان پسرانه شاهد در مینودشت استان گلستان که در اردوی تفریحی در جنگل دچار مصدومیت شده بود، جان خود را از دست داد.
رسول صلاحی، رئیس بیمارستان مطهری در گنبدکاووس، عصر پنجشنبه، دوم آذرماه، به خبرنگاران گفت که از نیمهشب پیش از آن، علائم حیاتی این دانشآموز افت کرد و به علت «صدمات شدید وارده» جان باخت.
شکسته شدن یک درخت در اثر باد شدید و سقوط آن بر سر این دانشآموز و سپس ضربه مغزی، علت فوت عنوان شده است. در این حادثه یک دانشآموز دیگر و یک معلم نیز مجروح شدند.
اردوی دانشآموزان مدرسه شاهد مینودشت، روز دوشنبه ۲۹ آبان، در شرایطی در جنگلهای این شهر برگزار شد که اداره هواشناسی استان گلستان قبل از آن طی اطلاعیهای، از نامساعد بودن شرایط جوی و وزش شدید باد و احتمال شکستن درختان در روز دوشنبه خبر داده و سطح مخاطرات این سامانه را نارنجی اعلام کرده بود.
پس از این حادثه، دادستان مینودشت از احضار پنج نفر به دادسرا در ارتباط با پرونده حادثه در اردوی تفریحی دانشآموزی خبر داد که شامل سرپرست اداره آموزشوپرورش مینودشت، دو نفر از معاونان او و همچنین مدیر و معاون پرورشی مدرسه ابتدایی شاهد بودند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رضی حسینی افزود: «در مرحله کارشناسی میزان تقصیر افرادی که با قصور در انجام وظایف قانونی خود سبب بروز این حادثه تلخ شدند، مشخص میشود. فعلا پرونده از باب عمومی جرم در حال رسیدگی بوده و خانواده یکی از دانشآموزان حادثهدیده نیز شکایت خود را ثبت کرده است که با اولویت و سرعت رسیدگی خواهد شد.»
اگرچه منابع دولتی آمار دقیقی از تعداد حوادث دانشآموزی در هرسال منتشر نمیکنند، اما اخبار منتشرشده از این نوع حوادث در رسانههای ایران، نشان میدهد که سهلانگاری مدیران مدارس و ادارات آموزشوپروش به همراه اجبار مدیران سیاسی شهرستانها برای اعزام دانشآموزان به برخی اردوهای عقیدتی و مذهبی، هرساله موجب میشود تا حوادث پرشماری در جادهها یا اماکن عمومی برای کودکان رخ بدهد و جان تعدادی از دانشآموزان گرفته شود.
ازجمله میتوان به اردوهای دانشآموزی برای دیدار از مناطق جنگی مربوط به جنگ ایران و عراق در جنوب کشور اشاره کرد که بهدلیل غیراستاندارد بودن بسیاری از جادهها و اتوبوسهای مسافربری در ایران، طی سالهای گذشته جان دهها دانشآموز و معلم را گرفته است.
ایران یکی از نقاط حادثهخیز جهان از نظر رانندگی است. بر اساس گزارشی که پژوهشکده بیمه مرکزی ایران منتشر کرده است، در میان ۱۹۰ کشور جهان، ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین نرخ مرگومیر را در جادهها دارد.
همچنین از زمان آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی در شهریور سال گذشته که دامنه آن تا مدارس و اعتراضات دانشآموزی علیه سران نظام ایران هم کشیده شد، دانشآموزان بیش از ۱۰۰ مدرسه دخترانه در ایران طی چند ماه، از «حملات مسمومکننده» به مدارس خود خبر دادند که بر اساس آن، بیش از هزار دختر دانشآموز در بیمارستانهای شهرهای مختلف ایران بستری شدند.